插件索引

常用工具
申靖成為版主
查看積分策略說明 打印

你會支持我嗎??

我覺得唔需要自殺囉..為咩先

年獸
我作為你的朋友
剛花了時間
看完了你這篇野
真的令我很感動
我想能夠當你的女友的那個她
真的很幸福

如果我的他(皇影)能夠有你一半學到
我都感滿足了

說自殺
我也有跟人說過
但是,到轉頭問心一句

真的想自殺
為何不能勇敢去面對

最後,作為你的朋友,你做甚麼我都支持你,除了自殺不可以之外,加油吧

我相信她能夠明白你的心意
不會讓我再有回頭的機會!30 June 2010~本小姐自家制午餐+餐後甜品(請先看以下文章,把事件理解清楚才留言!不要冤枉本人!)http://hk-pub.com/forum/thread-2915133-1-1.html][color]寂莫[男女]人吃酸葡萄

回復 #12 王小妹Kahwa 的帖子

老婆仔
我以後會對你好好架啦

引用:
原帖由 邪魔_武者_皇影 於 2008-11-13 19:09 發表
老婆仔
我以後會對你好好架啦
你日日都係咁講架啦
你0係到講得咁偉大
但係你表面根本都無咁對我
不會讓我再有回頭的機會!30 June 2010~本小姐自家制午餐+餐後甜品(請先看以下文章,把事件理解清楚才留言!不要冤枉本人!)http://hk-pub.com/forum/thread-2915133-1-1.html][color]寂莫[男女]人吃酸葡萄

無論點我都支持年獸既 =P
你搬左?

回復 #15 烏英[[聰' 的帖子

你呢一排去左邊到呀?
唔見你ge?

我覺得應該量力而為,如果你兼顧唔到咁多野ge就要識得取舍!

朋友

首先 愛情 學業 事業 家庭 你要做一個取捨
取捨礙於你家人的支持 有愛情的會缺乏在學業
有事業的則會缺乏於愛情

以上希望你明我講乜先啦

唔明我根住講既都冇意思"

當多方面需要兼顧時 只靠努力 係冇用"
要有策略 計劃 一步步去實行 實踐
唔好逼自己落最後一步 好多野都要諗定後路 因為意外係意料之外

但有樣野一定係事實
4樣野 你必定要放棄或近乎放棄其中一樣 如果唔係只會4樣都只會負荷不來 變成散沙

好..講完門面
今次我應該係最後一次咁語重心長同你分析了

你係愛情方面完全唔掂(你要接受現實,有自知之明方能改)
軍曹講既野 好明顯 你真係唔夠成熟
愛情 唔係用生命來交換得來既野
得來既只係充滿咖鎖既愛情 根本唔配係愛情
只係一個束縛
唔好因為自己覺得自己要去盡心盡力或是覺得對方就一定是你的真愛而忽略對方既感受
連最基本既野都忽略 這樣根本就不配愛上對方
談戀愛 最重要的是信任 如果連對方的感受都忽略 憑什麼要對方信任你既愛
更加莫講話安全感 而係一d信心都冇..唉
當頭棒喝 希望你明
本帖最近評分記錄
  • rim P 點 +3 講得好 2008-11-15 14:04
  • 千千子 P 點 +8 講得好 2008-11-14 00:02
  • 千千子 評價 +1 講得好 2008-11-14 00:02
靈感:錯過的事不應去怪責別人 要怪責的先怪當初沒勇氣爭取的自己

首先,謝謝大家的意見
不過我想說一點,如果你將這篇文章的重點放在自殺一事上,你大概未真的完全看完我寫的是什麼

另外,其實有些事我無講出來,因為,我知她不想我說的

之後是,牛牛的家人,一向要牛牛讀完書,出身工作了,先可以拍拖的
雖然他們口說唔介意我現在就拍拖,但心裹仍是想我工作了先準拍拖,因為他們覺得,出身工作時識的女仔才是好女仔
當牛牛的家人知道牛牛拍緊拖時,一直都反對,所以我已經無咩點顧家了
除了教弟弟溫書
工作方面,今日我已經同7-11的老闆傾好了,下星期6起,我番早上9點至晚上7點,每星期只番星期6一天,時薪$27吧
不能養家,但可以幫補下開支
別問我點解做7-11,因為無其他公司願意畀我咁自由選擇幾時番工,幾時唔番工
學業方面,說實,我現在只讀5科,分別是微生物,化學,實驗室安全,a math,電腦
基本上除了電腦非得听書不可,其他,學校網有資源,我努力溫習中
愛情方面,大家听牛牛說一句
書,80歲都可以讀,活到老學到老
家人的關係,這幾年差了,但日後只要我努力,父子之間,母子之間,是沒有大仇的,一定能修補番
唯獨只有愛情,失去了,遺憾了,一世不能再有
即使日後你再努力追番她都好,不再愛你就是不愛你,勉強不了
即使日後你多努力都好,有些事,這刻我不做或者下一個月真的出事前,我不做出來,可能一世遺憾
所以,如果下個月真的出了事,我一定會實行我們的約定
即使我借老友錢,都一定會做到
我不要對你有遺憾
最後,我文中寫了我不會再自殺
之前我是失敗者,一時想不開,做那傻事
但現在我不再是了,不信我不緊要,最緊要,給我機會實行我想為你做的事
不要覺得欠了我
10年修來同床共枕,我們也許是100年前修來的福氣才能走在一起
我同你之間,根本無分你我,點解又要覺得欠了我呢
愛情是將我們連在一起,不是要分出你我
只要你同我一齊,大家感覺到幸福,就足夠了,根本不需要理會誰欠誰,根本不需覺得有壓力
我可能兼顧不下,如果日後真係兼顧不了,我會放棄其他,只顧愛情
因為,你對我來說,最重要的,記得,不要覺得欠了我,你無欠我什麼
這一切都是你應得的,因為你同我戀愛中
www.xanga.com/Nian_Shou

hello 年獸

P幣 1萬可換VIP權限1天為大眾服務,請即加入版主行列千真萬確! P黃金可換港元HKD(2:1)Donate to us