插件索引

常用工具
查看積分策略說明 打印

[【求助】] 有冇人知real estate & property management讀咩?

本主題由 左使 於 2018-2-13 14:09 審核通過

有冇人知real estate & property management讀咩?

有冇人知ive個新課程  real estate & property management係讀咩架?
出路好唔好?最重要係讀完出黎可以做咩工??

分享這個話題到你的Facebook

引用:
原帖由 Cetchup 於 2018-2-13 13:10 發表
有冇人知ive個新課程  real estate & property management係讀咩架?
出路好唔好?最重要係讀完出黎可以做咩工??
我自己就係ive出身H,
一開始都會擔心出路H問題,但讀左之後就知
其實ive有好多工作實習機會比你
基本上可以講係畢業之後揾埋工比你咁濟
(因為實習期間做得好的話,唔排除間公司係你畢業時會請返你)
你又洗咩擔心出路H問題呢?

應該可以做政府工呀,物業管理個d掛

IVE有實習,實幫到你係出面揾工~我自己都係ive出身,一畢業就揾到工

引用:
原帖由 HaHeMay 於 2018-2-14 12:26 發表

你又 ...
岩呀,我身邊都有好多ive出身H朋友,佢地真係一畢業就入番實習個間公司,一直做到而家

引用:
原帖由 HaHeMay 於 2018-2-14 12:26 發表

你又 ...
講得岩啊
我自己都係讀real estateH,
其實物業管理呢行咁大唔洗怕出路呢個問題~
經濟好定或唔好佢地都要人架,好景時咪做新物業管理,
平時咪做下物業代理及轉易、物業估價。
又或者high tech d去做智能屋宇系統,相信都有把機會

引用:
原帖由 bananaorange 於 2018-2-20 06:14 PM 發表

講得岩啊
我自己都係讀real estateH,
其實物業管理呢行咁大唔洗怕出路呢個問題~
經濟好定或唔好佢地都要人架,好景時咪做新物業管理,
平時咪做下物業代理及轉易、物業估價。
又或者high tech d去做智能屋宇 ...
原來呢科H出路都幾廣,可以做到咁多工

引用:
原帖由 明日香 於 2018-2-21 11:08 發表

原來呢科H出路都幾廣,可以做到咁多工
梗係喇,呢行好大架,好多地方都需要我地呢d人

引用:
原帖由 bananaorange 於 2018-2-21 11:56 發表

梗係喇,呢行好大架,好多地方都需要我地呢d人
對!呢行長期等人用。
可能你未畢業都已經有人等住請你

引用:
原帖由 Jennyleung93 於 2018-2-21 16:04 發表

對!呢行長期等人用。
可能你未畢業都已經有人等住請你
咁點都要有學歷先gei

P幣 1萬可換VIP權限1天為大眾服務,請即加入版主行列千真萬確! P黃金可換港元HKD(2:1)Donate to us