插件索引

常用工具
查看積分策略說明 打印

有冇人知IVE個科Event marketing係讀D咩?

本主題由 JoeMoney 於 2018-5-18 17:15 審核通過

有冇人知IVE個科Event marketing係讀D咩?

見IVE有科Event marketing and Promotion,
睇program intro好似都幾好,
有冇人知呢科係讀D咩?

分享這個話題到你的Facebook

我細佬讀緊呢科!
見佢都讀得幾開心,平時學校都有安排佢地去實習,學下點樣plan d event,同埋點樣做市場推廣

身邊有朋友係讀類似既科,畢業出黎去咗做婚禮策劃,都幾好!

引用:
原帖由 奄尖大少 於 2018-5-21 16:47 發表
呢科唔清楚,不過聽個名應該就會以搞event為主,應該都幾好玩既!
我都係咁覺得,不過想知多少少具體既嘢

引用:
原帖由 醉翁之意 於 2018-5-21 18:02 發表
我細佬讀緊呢科!
見佢都讀得幾開心,平時學校都有安排佢地去實習,學下點樣plan d event,同埋點樣做市場推廣
咁畢業之後可以做D咩架?易唔易搵工?

引用:
原帖由 陳家欣 於 2018-5-23 12:00 發表
身邊有朋友係讀類似既科,畢業出黎去咗做婚禮策劃,都幾好!
謝謝分享呀~我平時都幾鐘意plan嘢,可能呢科真係幾啱我

其實我之前去左IVE個INFO DAY,聽佢地講話依個課程黎緊會教e-sport既野,如果你對電競有興趣咁依個課程啱你,畢業後去攪相關活動,寓工作於娛樂,都唔錯呀!

引用:
原帖由 lamtong92 於 2018-5-23 12:59 發表

咁畢業之後可以做D咩架?易唔易搵工?
聽佢講就話呢科出路都闊既,可以揀既工都多,廣告/event/市場之類既公司都入得!
而且依家好多公司都鐘意請IVE畢業既學生,貪佢地做嘢快上手,而且個腦轉數又夠快,對D客有empathy同理心,識得站係個客既角度諗,了解佢地既需要,搵工應該唔難

引用:
原帖由 醉翁之意 於 2018-5-23 17:31 發表

聽佢講就話呢科出路都闊既,可以揀既工都多,廣告/event/市場之類既公司都入得!
而且依家好多公司都鐘意請IVE畢業既學生,貪佢地做嘢快上手,而且個腦轉數又夠快,對D客有empathy同理心,識得站係個客既角度諗,了 ...
IVE畢業確實係幾容易搵到工

P幣 1萬可換VIP權限1天為大眾服務,請即加入版主行列千真萬確! P黃金可換港元HKD(2:1)Donate to us