插件索引

常用工具
申靖成為版主
查看積分策略說明 打印

香港地而家係物流仲有冇運行?

本主題由 JoeMoney 於 2019-2-21 22:12 審核通過

香港地而家係物流仲有冇運行?

好老實講,而家係香港做物流呢一行仲得唔得?好多人都話物流係夕陽工業,但我又對呢行有興趣,我而家先黎投身呢行,仲有冇路行?

分享這個話題到你的Facebook

肯做就一定有運行!

點解你會覺得冇路行呀?呢行係香港仲hit,有冇睇過香港大灣區既分工,人地都係LIKE我地既地理位置,加上我地本身既物流又做得好,所以我睇物流呢行大把前途。你睇順豐咁搵到都知啦,點會冇路行呀?

順豐?匯豐就識!

引用:
原帖由 aabcca 於 2019-2-22 12:05 發表
點解你會覺得冇路行呀?呢行係香港仲hit,有冇睇過香港大灣區既分工,人地都係LIKE我地既地理位置,加上我地本身既物流又做得好,所以我睇物流呢行大把前途。你睇順豐咁搵到都知啦,點會冇路行呀?
咪就係囉!依家個個都會上網買野,每年d人淘寶呀係外國買野咪又係物流業呢行!反而我覺得你真係有興趣就應該讀下相關課程,唔應該得個講字。

讀麍袺鶵珛{係最實際,狗U等運到注定失敗!

引用:
原帖由 chutaubing 於 2019-2-22 03:54 發表
肯做就一定有運行!
你都岩呀,我對呢行都係有興趣,都想投身呢行

引用:
原帖由 aabcca 於 2019-2-22 12:05 發表
咁香港物流個方面又真係發展得幾好...只係好多人都話呢行就黎冇,我先擔心!

引用:
原帖由 ilovepub1 於 2019-2-25 12:40 發表

咪就係囉!依家個個都會上網買野,每年d人淘寶呀係外國買野咪又係物流業呢行!反而我覺得你真係有興趣就應該讀下相關課程,唔應該得個講字。
呢個我都知呀!但物流真係有科可以讀咩?

引用:
原帖由 twerreqq 於 2019-2-26 12:31 發表

咁香港物流個方面又真係發展得幾好...只係好多人都話呢行就黎冇,我先擔心!
呢行真係唔會咁易就冇,都可以放心啦

P幣 1萬可換VIP權限1天為大眾服務,請即加入版主行列千真萬確! P黃金可換港元HKD(2:1)Donate to us