插件索引

常用工具
申靖成為版主
查看積分策略說明 打印

一畢業就去考好定讀多幾年書先?

本主題由 左使 於 2019-5-29 17:50 審核通過

一畢業就去考好定讀多幾年書先?

求意見!!因為我而家係度諗,應該一畢業就直接去考警察好,定抑或係讀多幾年書先去考會好d?
我唔知點揀好,比d意見我呀!!

分享這個話題到你的Facebook

應該一畢業就直接去考警察好!

咁你有冇興趣再讀多幾年書先?

考警察呢d,就幾時都考得。所以如果你係有興趣做H,咁我覺得讀多幾年書先,入職點都高d,唔洗慢慢排_仔等開borad

如果屋企經濟良好,而本身讀到書H話,讀多幾年都係應該H!況且到時仲會有多些選擇。

引用:
原帖由 calvin1834998 於 2019-5-30 17:34 發表
考警察呢d,就幾時都考得。所以如果你係有興趣做H,咁我覺得讀多幾年書先,入職點都高d,唔洗慢慢排_仔等開borad
講得啱啊!樓主你真係想考警察呢,可以諗諗讀d相關Hcourse,對將來工作有幫助,我見ive都有相關H科喎。

份份工都要不斷進修!

引用:
原帖由 donaldduck88 於 2019-5-30 12:13 發表
咁你有冇興趣再讀多幾年書先?
讀書又唔會話唔想讀H,有興趣都可以再讀下

引用:
原帖由 chutaubing 於 2019-5-31 00:53 發表
如果屋企經濟良好,而本身讀到書H話,讀多幾年都係應該H!況且到時仲會有多些選擇。
我都想有多d選擇又或者係可以直接in到職位高d,讀多幾年係咪會有幫助?

引用:
原帖由 Cakiman 於 2019-5-31 17:08 發表

講得啱啊!樓主你真係想考警察呢,可以諗諗讀d相關Hcourse,對將來工作有幫助,我見ive都有相關H科喎。
有咩?係邊科先?有冇多d資料可以比到我呀?

P幣 1萬可換VIP權限1天為大眾服務,請即加入版主行列千真萬確! P黃金可換港元HKD(2:1)Donate to us